Back to school

Om je kinderen een goede start van het nieuwe schooljaar te bezorgen is een optimale gezondheid noodzakelijk. 

 

Vitamines of weerstandverhogende middelen!

Vitamines zijn onmisbaar voor opgroeiende kinderen. De microvoedingsstoffen staan bij in de groei, het onderhoud, de weerstand en een goede werking van het lichaam. Ze zorgen er dus voor dat je minder vatbaar bent voor ziektes.

Plaatsen waar veel kinderen samenkomen, zoals de klaslokalen op school, zijn een echte broeihaard zijn voor bacteriën en virussen. Een goede weerstand vermindert de kans op ziek worden aanzienlijk.

Je weerstand op peil houden doe je aan de hand van een gezond en gevarieerd eetpatroon, maar je kan eventuele tekorten opvangen met extra supplementen en vitamines.  

  • Alvityl siroop en gummies
  • Frozen/ Cars gummies
  • Imunixx
  • Vit C

Propere handen zijn belangrijk!

Kinderen raken ontzettend veel voorwerpen aan per dag, en op school kunnen we vaak niet controleren wat. Denk maar aan toiletdeuren, tafels, stoelen of banken, of de gemeenschappelijke spullen zoals boeken, potloden en puntenslijpers enz.

Al deze plaatsen worden meermaals per dag door honderden kinderen aangeraakt, en het is onmogelijk om je kind van deze plaatsen weg te houden. Wel kan je je kinderen aansporen om zo vaak mogelijk hun handen te reinigen met handzeep en evt met antibacteriële gels, sprays de handen extra te ontsmetten.

Stop het mee in de boekentas en maak er ook thuis een routine van zodat ze deze op school ook automatisch toepassen.

In onze apotheek hebben we nog een leuk gadget : een stempel voor onze allerkleinsten. De stempel wordt op de handjes gezet voor het wassen.Als het monsterje helemaal verdwenen is, zijn de handjes goed gewassen :-)